Leverantörer

LifeVest, en bärbar defibrillator, för patienter med förhöjd risk för hjärtstopp.  Systemet övervakar kontinuerligt patientens rytm, om en livshotande hjärtrytm upptäcks, avges automatiskt en behandlande chock för att återställa denna. LifeVest systemet är lätt att bära och enkelt att använda. Vid en eventuell händelse avger LifeVest-enheten både ljud och röstmeddelanden på svenska eller annat språk, så att både patient och närstående vet vad som händer.

CardioNord AB representerar LifeVest från Zoll Lifecor i Sverige.

Vi är verksamma inom flera olika områden inom medicinsk teknik. Våra leverantörer finner ni nedan. Klicka på leverantörens namn för att komma till deras respektive hemsida.

Vascomed tillverkar bland annat utrustning för extraktion av pacemaker- och ICD-elektroder samt pacingtillbehör. CardioNord AB representerar Vascomed i Norden.

CVRx® har utvecklat en implanterbar pulsgenerator, Barostim neoTM, för behandling av högt blodtryck och hjärtsvikt. Stimulatorn aktiverar baroreceptorreflexen, en av kroppens naturliga mekanismer för reglering av blodflödet, genom att elektriskt stimulera de receptorer som finns på karotisartären. Barostim neoTM kan justeras för att tillgodose varje patients individuella terapibehov.

CardioNord representerar CVRx®  i de Nordiska länderna.

CIRCA SCIENTIFIC tillverkar ett komplett system för att mäta temperaturer i Esofagus. CIRCA’s Temperatur Monitoring System™ använder S-Cath, en röntgentät prob med 12 sensorer, som kontinuerligt känner av och visar de temperaturer som detekteras i proben. Samtliga 12 temperaturer visas både numeriskt och grafiskt. Användaren kan även ställa in fyra valbara alarm och varningar som avges vid höga respektive låga temperaturer.

CardioNord representerar CIRCA SCIENTIFIC i de Nordiska länderna.

CardioNord AB

- - - Products and services in cardiology - - -

Nuubo är ett spanskt företag som är pionjär inom området för medicinska elektroniska textilier samt trådlösa bärbara sensorer. Företaget har sedan 2005 utvecklat textilsensorer samt en bärbar, trådlös, medicinteknisk utrustning för trådlös övervakning av fysiologiska parametrar, inklusive kontinuerlig långtids EKG upp till 60 dagar. Övervakningssystemet finns tillgängligt med en eller flera avledningar.

CardioNord representerar Nuubo ® i Sverige, Danmark, Norge, Finland samt Island.

CardioNord AB, Enebybergsvägen 10 B, S-182 36, Danderyd. Telefon: +46 (0) 8 753 4900